De Minstroom


De Minstroom

De Minstroom biedt gezinstherapie aan. Deze is voor de inwoners van Culemborg e.o. gratis. Met behulp van gezinstherapie kunnen spanningen in het gezin, of problemen in de opvoeding, worden besproken en opgelost.

Gezinstherapie gebeurt op verwijzing van de huisarts of Sociaal Wijkteam


Peter Vergeer

Contactgegevens
Peter Vergeer
06 – 124 277 60
p.vergeer@deminstroom.nl

Praktijk voor orthopedagogiek


Kinderen ontwikkelen zich vaak als vanzelf, maar soms loopt het anders. Bij Leerkracht aan de Lek, Praktijk voor Orthopedagogiek, kunt u terecht voor onderzoek en behandeling passend binnen de basis GGZ jeugd. Daarnaast  geef ik mindfulnesstrainingen voor kinderen en jongeren. Als orthopedagoog heb ik oog voor de wisselwerking tussen kind, ouders en school. Gezamenlijk wordt gekeken naar wat werkt en waar mogelijkheden liggen.

Rolanda van Andel

contactgegevens

Rolanda van Andel
06 – 280 716 58
info@leerkrachtaandelek.nl

Psychologiepraktijk Nicole Molenaar


kinderpsycholoog Nicole Molenaar

Psychologiepraktijk Nicole Molenaar is een praktijk voor psychologische hulpverlening aan kinderen, jongeren en hun ouders binnen de Jeugd GGZ, gericht op diagnostiek, behandeling en begeleiding. U kunt een Kinder- Jeugdpsycholoog inschakelen indien u zich zorgen maakt of ongerust bent over het welzijn van uw kind. Deze zorgen kunnen betrekking hebben op gedrag, emoties en/of de ontwikkeling. Uitgangspunt bij de behandeling is om het kind te leren omgaan met zijn of haar specifieke mogelijkheden met als doel grip te krijgen op zichzelf en de omgeving en zelfvertrouwen te krijgen.

Nicole Molenaar

Contactgegevens

Nicole Molenaar
info@kinderpsycholoogculemborg.nl
06 – 22 34 34 39

Praktijk voor Haptotherapie Paula Groeneveld

Paula Groeneveld

  • Zit je niet lekker in je vel?
  • Ben je vastgelopen in je werk, in je relatie of met jezelf?
  • Wil je jezelf verder ontwikkelen?

Vertrouwen in jezelf, je in balans voelen en begint bij gevoel krijgen voor jezelf. We zijn ons veelal bewust van ons denken en doen. Dit leren we op school, thuis en op het werk. Ons bewustzijn van ons gevoel is vaak wat onderbelicht. Vreemd eigenlijk, want gevoelens zijn er altijd; in mildere of hevigere vorm. En gevoelens liggen veelal te grondslag aan wat we denken en wat we doen; aan de keuzes die we maken in ons leven. Het is daarom geen overbodige luxe om wat meer verstand te krijgen van je gevoel.

Haptotherapie helpt je om je te verdiepen in je gevoelsleven en bewuster te worden van je drijfveren en handelswijze. Je leert jezelf nog beter kennen.
En van daaruit kan je keuzes maken die goed voor je voelen en ontdek je nieuwe mogelijkheden.
Dit geeft je letterlijk en figuurlijk meer bewegingsvrijheid.

Paula Groeneveld

Contactgegevens

Paula Groeneveld
06-23189122
info@paulagroeneveld.nl

Evelyn van Vliet Osteopathie

Ik ben osteopaat.  Een osteopaat tracht, vanuit een holistisch mensbeeld via manuele behandeling de mobiliteit van de weefsels en organen te stimuleren, zodat het lichaam wordt aangespoord tot zelfherstel. 

Ik ervaar het als zeer waardevol om een kind/volwassen te kunnen ondersteunen bij het vinden van een comfortabeler evenwicht, vrij van belemmeringen.

Veel voorkomende klachten waarvoor men bij mij terecht komt zijn: buik/darm, PDS en nekklachten, migraine, incontinentie en huilbaby’s.


Evelyn van Vliet

Contactgegevens

Evelyn van Vliet
evelynvanvliet@gmail.com
06-24796269

FELDENKRAIS
Zacht~Zinnig~Bewegen

We bewegen de hele dag. Veel bewegingen – groot en klein – zijn zo vanzelfsprekend, dat we ze achteloos maken. We denken er niet bij na. En we merken niet of die bewegingen ons lichaam belasten of niet. Onze aandacht ligt bij wát we moeten doen, niet bij hóe we bewegen. Feldenkrais kijkt wél naar het hoe.

Door het vergroten van ons bewustzijn ten aanzien van onze bewegingen, brengt de Feldenkrais Methode ons dichter bij het realiseren van ons volledig menselijk potentieel. We kunnen leren vrijer te bewegen, met groter gemak, flexibiliteit en gratie/elegantie. De methode kan permanent onze houding, balans en coördinatie, onze aangeboren capaciteit/mogelijkheid voor levenslange vitaliteit en voortdurende zelfontwikkeling bevorderen. Feldenkrais is Bewustworden door Bewegen.
Feldenkrais is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, ervaring of conditie.

Katheline Rotte

Contactgegevens

Katheline Rotte
06 – 205 096 03
kathelinerotte@gmail.com