Psychotherapiepraktijk
E. van den Boom


Edith van den Boom

Binnen mijn praktijk kunt u zich aanmelden voor de volgende klachten:

Angstklachten, depressieve klachten, burnout, persoonlijkheidsproblematiek, trauma, ADHD,  autisme en partnerrelatieproblematiek. Samen met u zal ik kijken welke werkwijze het meest passend is voor uw problematiek.

Ik werk vanuit de cliëntgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EFT en tevens met EMDR.

Voor therapie bij mij heeft u een verwijzing nodig voor specialistische GGZ. De therapie zal dan worden vergoed.

Kenmerkend voor mij is een empathische, persoonsgerichte werkwijze, zoveel mogelijk gericht op herstel.

Edith van der Boom

Contactgegevens

Edith van den Boom
06 – 472 993 86
klik voor veilig bericht

Psychologiepraktijk
Masja Smit


psychologiepraktijk Masja Smit

Wat ik aanbied.

Kortdurende psychologische begeleiding (3- 10 sessies) vanuit een mensgerichte benadering.

Thema’s: het spoor naar jezelf terugvinden na grote veranderingen, verwerking, persoonlijke ontwikkeling, zelfzorg, zelfcompassie, omgaan met emoties, herstel van (partner)relatie. In de samenwerking staat voor mij erkenning en begrip voor hoe iemand is gevormd voorop. Van daaruit probeer ik te ontdekken welk thema op dit moment centraal staat,  waar iemand naar toe wil bewegen en welke behandelwijze daarbij aansluit.

Masja Smit

Contactgegevens

Masja Smit
06 – 537 750 26
info@psychologiepraktijkmasjasmit.nl

Zicht op zelf


Zicht op zelf

Zichtopzelf is een kleine psychologenpraktijk voor inzichtgevende psychotherapie en coaching. In de praktijk worden mensen begeleid met een verscheidenheid aan psychische klachten en problemen; en/of een verlangen naar (meer) zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling. Het doel van de therapie is om mensen te helpen zichzelf te gaan begrijpen, leren zichzelf te accepteren zoals ze zijn en zichzelf leren hanteren/reguleren (als dat nodig is). Bij de coaching zal het (terug) vinden van persoonlijke passies, levensdoelen en zingeving wat meer centraal staan, maar ook in therapie kan dit aan bod komen.  

De behandelingen worden uitgevoerd door Marjanne Aleven-Daggers. Sinds maart 2013 ben ik BIG-geregistreerd psychotherapeut. Als therapeut (en persoon 😉 ) ben ik geduldig en betrokken, geef cliënten de ruimte, maar kan ook confronterend zijn als het nodig is. Mijn expertise ligt voornamelijk
op het gebied van inzichtgevende (psychodynamische) en cliëntgerichte psychotherapie, voor adolescenten en volwassenen. Vanuit mijn (integratieve) opleiding tot psychotherapeut heb ik ook ervaring met technieken uit de cognitieve gedragstherapie en systeemtherapie. Ik pas de methodes toe die ik passend vind voor de persoon met wie ik werk, waardoor een behandeling op maat is.

Marjanne Aleven-Daggers

Contactgegevens

Marjanne Aleven-Daggers
06 – 510 059 07
info@praktijkzichtopzelf.nl

Feldenkrais
Zacht~Zinnig~Bewegen


We bewegen de hele dag. Veel bewegingen – groot en klein – zijn zo vanzelfsprekend, dat we ze achteloos maken. We denken er niet bij na. En we merken niet of die bewegingen ons lichaam belasten of niet. Onze aandacht ligt bij wát we moeten doen, niet bij hóe we bewegen. Feldenkrais kijkt wél naar het hoe.

Door het vergroten van ons bewustzijn ten aanzien van onze bewegingen, brengt de Feldenkrais Methode ons dichter bij het realiseren van ons volledig menselijk potentieel. We kunnen leren vrijer te bewegen, met groter gemak, flexibiliteit en gratie/elegantie. De methode kan permanent onze houding, balans en coördinatie, onze aangeboren capaciteit/mogelijkheid voor levenslange vitaliteit en voortdurende zelfontwikkeling bevorderen. Feldenkrais is Bewustworden door Bewegen.
Feldenkrais is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, ervaring of conditie.

Katheline Rotte

Contactgegevens

Katheline Rotte
06 – 205 096 03
kathelinerotte@gmail.com

De Minstroom

De Minstroom
Met vragen over je relatie of of voor relatietherapie kan je terecht bij De Minstroom. De Minstroom is hierin gespecialiseerd. Er zijn een groot aantal redenen om hulp voor je relatie in te schakelen:

 • Je bent nieuwsgierig hoe je relatie zich nog verder kan ontwikkelen.
 • Je hebt de wens om je meer verbonden met je partner te voelen.
 • Je ervaart de relatie als beklemmend.
 • De relatie voelt meer als een broer-zus relatie dan als een liefdesrelatie.
 • Er zijn teveel ruzies tussen jou en je partner.
 • Er wordt te weinig of niet meer gevreeën.
 • Je partner is jou ontrouw geweest.
 • De conflicten lopen zo hoog op dat er geduwd of geslagen wordt.

 • Peter Vergeer

  Contactgegevens

  Peter Vergeer
  06 – 124 277 60
  p.vergeer@deminstroom.nl

  Psychologiepraktijk
  Van Wingerden

  Leonore van Wingerden

  Psychologiepraktijk van Wingerden biedt hulp aan jongeren en volwassenen met klachten op het gebied van angst, stemming, trauma, onbegrepen lichamelijke klachten en problemen in de relaties met anderen

  Er wordt gewerkt met methodes uit de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR.

  Voor de behandeling is een verwijzing van de huisarts nodig voor BasisGGZ.

  Leonore van Wingerden

  Contactgegevens

  Leonore van Wingerden
  info@vanwingerdenpsychologie.nl
  06-49624866

  Praktijk voor Haptotherapie
  Paula Groeneveld

  Paula Groeneveld

  • Zit je niet lekker in je vel?
  • Ben je vastgelopen in je werk, in je relatie of met jezelf?
  • Wil je jezelf verder ontwikkelen?

  Vertrouwen in jezelf, je in balans voelen en begint bij gevoel krijgen voor jezelf. We zijn ons veelal bewust van ons denken en doen. Dit leren we op school, thuis en op het werk. Ons bewustzijn van ons gevoel is vaak wat onderbelicht. Vreemd eigenlijk, want gevoelens zijn er altijd; in mildere of hevigere vorm. En gevoelens liggen veelal te grondslag aan wat we denken en wat we doen; aan de keuzes die we maken in ons leven. Het is daarom geen overbodige luxe om wat meer verstand te krijgen van je gevoel.

  Haptotherapie helpt je om je te verdiepen in je gevoelsleven en bewuster te worden van je drijfveren en handelswijze. Je leert jezelf nog beter kennen. 
  En van daaruit kan je keuzes maken die goed voor je voelen en ontdek je nieuwe mogelijkheden. 
  Dit geeft je letterlijk en figuurlijk meer bewegingsvrijheid.

  Paula Groeneveld

  Contactgegevens

  Paula Groeneveld
  06-23189122
  info@paulagroeneveld.nl

  Evelyn van Vliet

  Osteopathie

  Ik ben osteopaat.  Een osteopaat tracht, vanuit een holistisch mensbeeld via manuele behandeling de mobiliteit van de weefsels en organen te stimuleren, zodat het lichaam wordt aangespoord tot zelfherstel. 

  Ik ervaar het als zeer waardevol om een kind/volwassen te kunnen ondersteunen bij het vinden van een comfortabeler evenwicht, vrij van belemmeringen.

  Veel voorkomende klachten waarvoor men bij mij terecht komt zijn: buik/darm, PDS en nekklachten, migraine, incontinentie en huilbaby’s.

  Evelyn van Vliet

  Contactgegevens

  Evelyn van Vliet 
  evelynvanvliet@gmail.com
  06-24796269

  Praktijk voor lichaamsgerichte therapie

  Mijn behandeling is erop gericht lichaam en psyche met elkaar te verbinden, ik zie de verbinding als waarborg voor een langdurige heling. De basis van mijn manier van werken ligt in de lichaamsgerichte  psychotherapie zoals ontwikkeld door Pat Ogden.  Daarnaast maak ik gebruik van oefeningen en technieken uit de mindfulness, eutonie, en de psychosomatische fysiotherapie.


  Contactgegevens

  Petie Bakker
   lgt@petiebakker.nl